Om Marknadsföring, Musik och IT

Coca-Cola-reklam fälld för sexmobbning

Sex säljer, det bevisas gång på gång, dock finns det ju gränser för hur långt man får gå. Det får inte förekomma könsdiskrimineringar och kränkningar för då anmäls materialet till ERK som i sin tur fäller reklamen. (Artikel)

Cocacola, världens största varumärke verkar inte kunna hålla sig ifrån att marknadsföra sina produkter utan att gå över gränsen. De har nu fällts två gånger fört att Zero, deras populära nya produkt marknadsförts på ett oetiskt sätt jäntemot kvinnor. Lättklädda tjejer i marknadsföringsmaterial är en risk, som kan kosta företaget dyrt, både ekonomisk och PR-mässigt. Nu har de på deras hemsida gått lite för långt och nu blivit fällda.

Några av Coca-colas-Zeros reklamfilmer kör med att Zero är så kool att om man som kille dricker den så dras alla tjejer till en,  lite som Axe .  De körde ju även hårt för att associeras med James Bond, Koolhetens man i samband med filmen Quantum of Solace. Det finns många olika reklamfilmer för produkten, de flersta kör med koolhetsfaktorn och humor.

Deras latinamerikanska reklamfilm är både komiskt och sexuell, men kanske inte förnedrande. En version från 2008 såg ut så här. Lite kränkande för blondiner kanske? Tysk version som anspelar även på sex och koolhetsfaktor.

Se deras koola hemsida för fler nyare filmer och döm själv.


One Response Subscribe to comments


  1. Mathias Stjernstrom

    … och säkert en lyckad reklam också…

    Har ingen koll på hur många som bloggat/twittrat om den. Men regeln “All publicitet är bra publicitet” gäller väll fortfarande 🙂

    ha det!

    Mar 22, 2009 @ 2:12 pm

Reply

Comments links could be nofollow free.