Om Marknadsföring, Musik och IT

Farmville blir rik på annonser som blåser sina användare

Spelföretaget Zynga som bland annat ligger bakom spelet Farmville som har över 60miljoner användare i världen tjänar sina pengar genom att lura sina spelare med oschyssta metoder i form av annonser som lurar spelarna. Eftersom spelen endast går att spelas genom Facebook måste de följa facebooks annonseringsregler. Men detta har de löst genom att styra vilka annonser som ska visas i norra Kalifornien på platsen där Facebooks huvudkontor är placerad. Där visas det alltså godkända annonser och på alla andra ställen i världen så kör de med annonser som lurar folk på pengar.

Nu när Facebook fått reda på detta ska Zynga flytta sina spel från Facebook till egna hemsidor där de kan ha sina egna regler när det gäller annonsering. Nu när de har fått massor av spelare med hjälp av Facebook känner de att de nu kan stå på sina egna ben.

Det är visserligen en fantastisk idé att erbjuda gratis spel och få ersättning i form av annonsintäkter och försäljning av tillbehör till spelet. Men att acceptera och publicera annonser som lurar spelarna eller irriterar spelarna är verkligen inte långsiktigt hållbart. De måste finplocka sina annonsörer noga och ha strikta regler på hur annonserna ska se ut och publiceras. Även om de tjänar mindre pengar på så sätt så kommer de att på lång sikt att tjäna på det, samtidigt som användarna behåller sina positiva attityder till varumärket.

Artikel: Metro

Reply

Comments links could be nofollow free.