Om Marknadsföring, Musik och IT

Greetings from Miss Vivian

Jag fick ett intressant meddelande idag igen på ett svenskt community. Jag blir så förvånad över att de här människorna som ligger bakom dessa brev aldrig lär sig att bli bättre. Det här typen av nätbedrägeri/Nigeria brev har funnits så länge jag kan minnas och det enda utveckling som har skett är att de nu även översätter texten så att även de som har problem med Engelskan kan förstå. Nu ska inte jag gå in på hur bra eller dåligt de formulerar sig i dessa brev, utan.. det jag vill påpeka är att det faktiskt går att skriva trovärdiga brev nu om man vill lura folk att svara.

Varför använda sig av kliché struktur som vilken idiot som helst fattar att det handlar om närbedrägeri. För mig räckte det med att läsa “Hi Greetings from” för att fatta vad det handlar om. Läste resten för att det är så löjligt roligt. Speciellt den svenska översättningen.

vivianspam

Reply

Comments links could be nofollow free.