Om Marknadsföring, Musik och IT

Inakriverad konto på Facebook

Mitt konto på Facebook blev inaktiverad utan någon varning eller anledning för en vecka sedan. Jag har mailat dem flera gånger utan någon respons. Efter att ha googlat lite insåg jag att jag inte är ensam om detta.

Facebook inaktiverar medlemmarnas konton lite hur de vill utan att ens varna innan i många fall. Problemet med spam och andra regelbrott har fått Facebook att ta tag i hårdhandskarna. Nackdelen är att många seriösa och oskyldiga användare kommer i kläm pga deras system. Det är lite som Alliansens sjukförsäkring, där de för att minska fuskare och spara pengar infört ett system där många sjuka och oskyldiga kommer i kläm.

Facebook kan banna användare lite hur som helst genom automatiska bots som tydligen gör misstag. Många har fått sina konton inaktiverade utan någon anledning. Det värsta är nog svårigheten att få respons från The Facebook Team. De svarar inte på E-post och när de väl svarar kan det ta flera månader, ringa dem är det att bara glömma. Den här killen fick vänta 10 månader för att få sitt konto tillbaka. Det finns tusentals som är i samma sits och det finns även en sajt för alla som har blivit inaktiverade. Självklart uppstår det frustration när folk förlorar alla sina kontakter och bilder. De mailar Facebook hundratals gånger och ber om att få sina konton tillbaka utan respons. Facebook struntar helt enkelt i att svara. disabled@facebook.com är adressen som man ska maila till om man har fått kontot inaktiverat och anser sig vara oskyldig. Förvänta er dock inte att de svarar.

50,500,000 träffar får man när man söker “disabled+account+facebook” på Google.  Det sättet som Facebook behandlar sina medlemmar på är omänskligt, speciellt när oskyldiga drabbas. Detta kommer att skada deras varumärke djupt om de inte ändrar på sina policys ganska snart.

12 Responses Subscribe to comments


 1. heart beat persson

  Hej min killes facebook användare har inaktiverats varför vad har han gjort..
  snälla hjälp

  Dec 03, 2010 @ 7:46 pm


 2. heart beat persson

  Hello my boyfriends konto on facebook is inaktiverat why please help

  Dec 03, 2010 @ 7:48 pm


 3. Reza Razi

  Det är ett fel på systemet. Det behöver inte vara något som han har gjort. Kontakta Facebook Team via mail. de kommer att fixa det efter ett tag.

  Dec 05, 2010 @ 11:40 am


 4. Sofia

  Mitt facebook konto blev inaktiverat för några timmar sen, har du fått tillbaka din facebook än eller är det meninglöst att vänta och skaffa ett nytt facebook konto direkt istället?

  Jan 20, 2011 @ 7:35 pm


 5. Reza Razi

  Ja. jag fick tillbaka det tillslut, men det kan dröja…

  Jan 27, 2011 @ 7:56 am


 6. Moa

  Mitt account blev oxå inaktiverat IGÅR, jag svarade på mailet som facebook team skickade men har ännu inte fått tillbaka mitt account, mycket irriterande verkligen ..
  Hur länge fick du vänta Reza Razi ? ..

  Jan 27, 2011 @ 12:12 pm


 7. Reza Razi

  Ja… det är irriterande! fick vänta i 3 veckor typ, men har hört att det varierar, nån kille hade väntat i 1 år. Men de har blivit bättre på det nu, maila deras support varje dag!

  Jan 27, 2011 @ 1:35 pm


 8. Sara ~ Candis

  Under kvällen fick jag mitt inaktiverat också. Vad i helvete????

  Oct 20, 2011 @ 10:15 pm


 9. Dinna

  Min facebook blev inaktiverad igår, och de bad mig att bifoga en bild på mitt ID så de kunde identifiera, har inte fått något svar tillbaks än alltså hur länge bör man egentligen vänta?

  Oct 21, 2011 @ 4:15 pm


 10. Alex

  Mitt har också inaktiverats, har väntat 5 dagar nu, fy fan så surt detta är alltså! orkar inte göra ett nytt och fixa tillbaka alla vänner.. hoppas det aktiveras igen!

  Feb 03, 2012 @ 1:12 am


 11. Reza Razi

  maila… disabled@facebook.com och förklara vad som har hänt. Det kommer att ta tid innan de svarar tyvärr. surt ja!

  Feb 03, 2012 @ 11:33 am


 12. Pelle

  Redan första dagen blev mitt konto inaktiverat. Ironiskt, med tanke på att det tog 3år för mig att ens orka bry mig om Facebook (mest pga säkerhet och annan skit).

  Kanske slipper använda det nu då…

  Mar 29, 2012 @ 1:58 pm

Reply

Comments links could be nofollow free.