Om Marknadsföring, Musik och IT

Michael Jackson anklagas för stöld av “This is it”

Drömscenario för nyhetsbyråer och skvallertidningar som Aftonbladet när de kan koppla Anna Anka och Michael Jackson till samma artikel.  Det handlar egentligen om låten som MJ och Paul Anka har skrivit ihop år 1983, men så skriver Aftonbladet om producenten Paul Anka: “Svenska mediasensationen Anna Ankas, 38, make”  även “”My way”-kompositören”  vilket är felaktig, Paul Anka har endast skrivit engelsk text “My Way” till en redan befintlig fransk låt.

This is it låten hette “I never Heard” när den skrevs, men eftersom Sony Music nu ska lansera filmen This is it och låten börjar med meningen This is it, passade de på att byta namn och släppa den som soundtrack till filmen. Paul Anka har låtit en annan Artist (Safire) att framföra låten då MJ inte ville ha med den på albumet Thriller på den tiden.

Pressen skriver att MJ har stulit låten, men för det första är MJ död och för det andra har han skrivit låten med Paul Anka och kan inte sno sin egen låt, även om han är död. Dock har Sony rättigheterna till den och nu släppt den. Paul Anka kommer säkerligen att får sin del av kakan.

Jag tycker att det är löjligt att tidningar hittar på saker bara för att få högre klickrate som leder till högre reklamintäkter och för att sälja nummer. Trovärdigheten för kvällspressen är idag lika med noll! Men detta hindrar inte Svenska folket ifrån att läsa artiklarna och lägga energi på att diskutera om dem. Detta innebär att ju mer pressen ljuger och skriver falska artiklar ju mer ökar allmänintresset… märkligt!

Reply

Comments links could be nofollow free.