Om Marknadsföring, Musik och IT

Microsofts Windows-uppdateringar gör intrång i din dator

Jag hade för ett bra tag sen ställt in Windows så att den uppdaterade sig automatiskt, tror att den inställningen var så redan från början. Flera gånger blev jag arg och galen på att Windows efter uppdateringar startade om datorn utan att fråga mig, eller så kom det upp ett fönster som frågade om jag ville starta om nu eller senare, tryckte jag på “senare” så kom fönstret upp igen med samma alternativ efter ca 10 minuter och gav mig 5 minuter att välja, om inget hände startade den om datorn automatiskt.  Vad är det för maffia metoder?

Man kanske inte vill starta om och man kanske har pågående process som man inte vill stänga ned bara sådär, oftast är det så! Det är fullkomligt idiotiskt och jätte irriterande detta. Man lämnar datorn på med pågående process och öppna program, sen när man är tillbaka ser man att dator har startat om och allt är borta!  man bankar på bordet med spända knytnävar och ber Microsoft att dra åt helvete. Många vet inte att man kan välja bort detta och hur man ska göra det.

Lösning: Gå in på Kontrollpanelen –> Automatiska uppdateringar –> här väljer man bort automatiska uppdateringar.

Nu till saken, jag uppdaterade Windows igår… startar om datorn, då ser jag en liten ikon vid aktivitetsfältet längst ner, klickar på den, märker att det är ett program som skannar datorn efter Microsoft/Office program som verkar vara plagiat/piratkopierad.  Va i helvete är detta? det går varken att stänga ner den eller radera den. Jag blir vansinnig! vad fan håller de på med? De behåller sig rätten att skanna din dator utan din tillåtelse, med tvång! Se upp med KB949810 SV

“Vi hjälper dig att ta bort oäkta programvaror som finns på din dator”  Nej tack! Jag vill inte ha den “hjälpen”! Det här är ytterst löjligt.

Det finns olika sätt att få bort denna spionprogram som Bill Gates ligger bakom, gäller bara att googla lite. Nu har microsofts varumärke sparkat sig själv i skrevet igen i mina ögon! Tror att de flesta kommer att hata det där jobbiga spionprogrammet som lägger sin ikon på aktivitetsfältet och går på ens nerver. Finns även en version av den som skannar och kollar om Windows är validerad eller inte. Fattar de inte att pirater alltid ligger ett steg före och kommer göra det  i all evighet?

Obs! Jag har inga piratkopierade Office program, men jag känner mig misstänkt och förnedrad av Microsoft som tror att jag är en tjuv och spionerar på mig och lägger till program som jag inte vill ha!  Det är säkert för att jag är svartskalle! ;D

Reply

Comments links could be nofollow free.