Om Marknadsföring, Musik och IT

Sony Ericssons “Idou” Utmanar Apples iPhone

Ännu ett mobilföretag som lanserar en iPhone-mördare?

Det är så löjligt med alla dessa artiklar om iPhone dödande mobiler. Bara att de nämner iPhone i dem är ju fantastisk PR för Apples super framgångsrika mobil iPhone. Den här gången är nya utmanaren Sony Ericsson som planerar att släppa sin nya toppmobil i höst. Den kallas för Idou (ajdoo).  Stor 3,5 tums skärm och en kamera med 12.1 megapixel.

De försöker att imponera med 12.1 megapixel kamera när ögat i själva fallet inte märker skillnad på bilder tagna med 5 megapixel eller 1000 megapixel. Alltså räcker det med 5 megapixel. Fler pixlar sägs försämra bildens dynamik och tillför mer brus när sensorerna inte ökar i takt med pixlarna. De försöker pressa fram flera pixlar för att ha ett bättre säljargument. Så låt inte antal megapixlar avgöra ditt val av mobil.

Tillverkarna öser på med mer och mer megapixel i kamerorna. Men nu säger experterna att det räcker. Det finns andra mått som är viktigare. – Det blir absolut inte bättre bilder bara för att du ökar antalet pixlar, säger Håkan Mossberg, expert på digitalteknik på proffsbutiken Kameradoktorn.

Idou  klarar W-lan och turbo-3G och har medispelare, radio och kan visa film i bredbild, så kallad 16:9 som en platt-tv. Den kommer också att ha stöd för Sony Ericssons nya tjänst Mobilego där man ska kunna synkronisera innehåll mellan mobil och dator sömlöst.

Ja, många fina specifikationer men kommer den att ha samma känsla och design som iPhone?

Det får vi väl se.. jag som ska köpa en ny mobil snart har iaf fått en till bubblare på min lista.

idou Sony Ericsson

3 Responses Subscribe to comments


 1. Jerka

  Ja ja, kan hålla med om det att Iphone får mycket reklam p g a att tidningarna skriver om de s k Iphonekillers. Men enligt mig, så har det funnits ett antal mobiler som klått Iphone flera gånger om, innan den ens släpptes. Jag har testat Iphone ett flertal gånger, och förstår inte alls, hypen så att säga. t o m min Se W902 är bättre, förutom då, att den saknar Wi-Fi.

  Feb 16, 2009 @ 11:19 am


 2. Idou i bloggosfären

  […] Reza Razi […]

  Feb 18, 2009 @ 10:18 am


 3. Billig mobil

  Billig mobil…

  Ich habe mich allerdings get uscht. Findige Internetuser haben auf der Webseite der Haus und Hof- Werbeagentur Digital Kitchen von MS ein Video gefunden, dass schon ein ganze Menge von dem neuen Spielzeug zeigt. Ein ultracompakter mobiler PC oder Lapto…

  Apr 16, 2009 @ 11:16 am

Reply

Comments links could be nofollow free.