Om Marknadsföring, Musik och IT

Statoil byter logga för 3 Miljarder kronor

Jag tycker inte att Statoils nya logga passar deras varumärke, jag förstår inte heller varför de ska kasta bort deras väletablerade och välkända logga som alla känner till som även är associerande till deras bransch (om man nu kan lista ut att det är en oljedroppe i mitten) mot en rosa stjärna som snarare passar skönhetsprodukter mest .

Jag har faktiskt funderat mycket över deras logotyp, innan jag kom på att det var en oljedroppe i mitten brukade jag försöka lista ut vad den där gula falukorven har med bensinmack att göra. Det tog mig lång tid att komma på att det faktiskt var en oljedroppe, jag kände mig så dum när jag äntligen hade sett den.

Gamla loggan

Nya loggan

Kanske har de fått lite inspiration från denna?

One Response Subscribe to comments


  1. E

    Det är varken en falukorv eller oljedroppe på statoils logga, det ska föreställa jordens inre där oljan kommer ifrån och deras nya är polstjärnan!
    Ja verkligen dumt att byta en så välkänd logga! Själv tycker jag deras nya typsnitt är skitfult, tycker det nu ser ut som ett nyhetsprogram på SVT.

    Nov 21, 2009 @ 10:07 am

Reply

Comments links could be nofollow free.