Om Marknadsföring, Musik och IT

Sveriges nya logotyp inför ordförandeskapet i EU – “En Tennisboll”

eulogga

 

Sveriges nya logotyp inför ordförandeskapet i EU

1,3 miljoner riksdaler för att framställa den där bollen och göra en grafisk profil, webb och affischer läser jag här. Byrån Bacon vet nog hur man lurar dumma organisationer på pengar.  Jag ska inte kritisera själva loggan mycket, den skulle ha varit ok om det inte fanns andra väldigt liknande logotyper i gejmet.

logo_webvagbel

 

 

 

 

 

Tycker inte att den är speciellt accosiernade till EU, varför ska de ens byta logga så ofta? En logga ska man inte byta! Meningen är ju att den ska fungera som ett igenkänninstecken för varumärket, små modifieringar och uppdateringar är ju ok för att fräscha upp sig lite, men att helt byta till nånting annat har troligen bara negativa effekter. Nu ville de säkert att det ska accosieras till Sverige men som andra har nämnt så är top of mind för loggan en Tennisboll.

Jag ska inte säga för mycket då jag inte vet hur det har gått till, kanske har beställarna förkastat bättre förslag osv…

Men att ta ockerpris för en hyfsad logga och grafisk profil är en annan sak. Jag vill gärna se den där fakturan och se för exakt vad de tar så mycket betalt.

En vanlig Webb + Grafisk profil och design av affischer borde inte kosta över 200 000 kr. Byråer rånar dumma marknadsschefer/organisationer som inte har koll. Akta er där ute!

2 Responses Subscribe to comments


 1. Rokky

  Här finns originalloggan:
  http://www.vagbelysning.se/sv/

  Mar 11, 2009 @ 12:48 pm


 2. Reza Razi

  haha den var klockren!

  Mar 11, 2009 @ 1:47 pm

Reply

Comments links could be nofollow free.