Om Marknadsföring, Musik och IT

Tele2 Vs Lambi

Vart än jag sätter foten så ser jag deras nu uttjatade maskot, svarta fåren är överallt! Bio, TV, på gator och T-banan, varenda svensk site jag klickar mig in på så är den där.

Vilken storsatsning alltså, det är inte billigt att göra de där reklamfilmerna heller. Jag råkade faktiskt vara på plats när de filmade en av de första reklamfilmerna, då hade de med sig en söt liten svart lamm mitt på stureplan som stod och darrade av det kalla vädret. Det fungerar riktigt bra att använda sig av sådana maskotar eller figurer som ska förknippas med företaget. De ska gärna bete sig som människor vad än de är, annars bryr sig inte någon om dem.

Vi gillar och imponeras av djur och andra påhittade figurer som beter sig mänskliga. Det fungerar alltid.  Jag märker att fler och fler företag börjar använda sig av maskotar som återkommer i deras kampanjer och reklamfilmer.  

Mina top of minds är Eniros fula dvärjar (Bara för att jag hatar dem), Iprenmannen, ICA-Stig och Telia-Tjejen som nu har gått så mycket upp i vikt att hon inte får vara med så ofta längre.

Nu är även den här Mr. Sheep på topplistan. Tycker att Tele2 borde sammarbeta med Lambi och ta med deras maskot (den lilla vita lammen) och kanske göra en reklamrulle där vita lammen gör ett gästinhopp. Så kan de både få mer uppmärksamhet samt en billigare nota för kalaset. Fantastisk combo, Toapapper och mobiloperatör hmm…

Reply

Comments links could be nofollow free.