Om Marknadsföring, Musik och IT

När underleverantörer förstör ett varumärkes rykte

Det är så lätt hänt att samarbete med underleverantörer förstör ett varumärkets rykte. Ett perfekt exempel på detta är vad som hände mig nyligen när jag beställde en iPhone av Tele2. Deras leverantör Datametrix totalmisslyckades med leveransen och ljög till Tele2 att mobiltelefonerna är skickade och på väg till kunderna medan de i själva fallet inte var det,  de får även problem med tullen och säkert annat eftersom jag fortfarande inte har fått mobilen efter 2 månader. Det skulle ta 2-3 veckor sa de vid beställningen. Nu har Tele2 tvingats att kompensera kunderna för underleverantörens tabbe och många drabbade skyller ju förstås på Tele2, det är ryktet för dem som förstörs vid en sådan händelse.

Den negativa attityden mot Tele2 har växt hos mig trotts att jag vet att det inte är deras fel och trotts att de har kompenserat mig. Eftersom jag vet att jag kunde ha haft mobilen i handen nu om jag hade beställt det från någon annan och det är ju faktiskt endast det som tillfredsställer mina behov.

Tele2 har trotts allt agerat snabbt och bytt ut den ansvarige personen mot någon annan tydligen men det har inte påskyndat leveransen, de vet fortfarande inte när mobilen kommer fram.

Allt detta kunde ha gått mycket smidigare till med ett bättre kommunikation mellan underleverantör, kunder och Tele2.

Reply

Comments links could be nofollow free.