Om Marknadsföring, Musik och IT

Uniflex lurar anställda på lönen

Bemanningsföretaget Uniflex hittar på jobb för att slippa betala lön till flera anställda. Ännu ett oseriöst bemanningsföretag att akta sig för, inte nog med att de driver slavhandel och tjänar pengar på att ge folk otrygga och lågavlönade “arbeten” så går de ett steg längre och lurar dem på garantilönen också. Lågt…riktigt lågt!

Det som är mest komisk är VDns kommentar om det hela:

– Det är bara att beklaga att det har skett liksom. Sedan exakt hur det kommer sig, det liksom … det får du nästan fråga dem om liksom, för det kan ju inte jag svara på, jag vet ju inte det.

One Response Subscribe to comments


  1. Kinglike

    Jag jobbade på ett företag i 2år som sedan övergick till Uniflex då företaget ville ha halva företaget på bemaning. Det jag kan säga om Uniflex är följande. Vid en så kallad anställnings interjuv kunde dom varken svara på vilken lön jag skulle ha eller befatning. Men eftersom dom vet vi inte har ett val utan är tvunga gör dom som dom vill. Att döpa om och göra ny titel för mitt yrke innbär do inte betalar samma lön. Ska ta ett exp, jag är utbildad CNC operatör, men dom väljer ev kalla en operatör eller till och med maskin operatör.. Vilket innebär jag får en ny titel sedan får lägre lön.. Men ska göra samma jobb menar dom. Detta är märkligt enligt mig, om man skulle leka med tanken att säga till en läkare, du är inte läkare utan en undersköterska men du ska göra jobbet som en läkare med lägre lön.
    Så klart växer inte jobb på träd nu för tiden och man är tvungen ta vad dom erbjuder, lönespecen är ludiga och väldigt svåra läsa och tyda vilket i sig gör man inte har ritig koll poå om det är rätt.. Och när man ska ringa och fråga om sin lön eller ta reda på något kan man ränka med sitta i en telefonväxel och bli bollad till olika personer. Jag höl på en hel dag att ringa för att till slut komma fram till någon som kunde svara på frågor kring min lön.
    Är detta ett seriöst företag? Jag vill varna alla unga att strunta i dessa företag till dom börjar visa lite respekt för sin anställda. Därför vill jag berätta om min situvation för att andra inte ska göra samma mistag och jobba åt dom. Allt är bättre än att jobba hoss bemaning företag, jag går hellre på socialen eller a-kassa än att låta mig förnedras på igen. Om jag hade varit tvungen att blir kriminel hade jag gjort det än att ta jobb hos dom igen. Ja ni fattar påängen i alla fall… 😉

    Nov 23, 2012 @ 11:55 am

Reply

Comments links could be nofollow free.