Om Marknadsföring, Musik och IT

Uppmärksamhet genom att “avslöja” falska påståenden om sig själv

En C-kändis kallad “Dalin” som tydligen ville  få uppmärksamhet i Svensk media skriver i sin blogg att hon tidigare har varit en man och bytt kön. Skvallertidningarna publicerar påståendet direkt och hon får sin uppmärksamhet. Den här tjejen jobbar bland annat som strippa på Privé i Stockholm som dementerar nyheten och lägger nakna bilder på henne i deras blogg som bevis. “Vi tycker det är opassande att skoja om könsbyte och personers sexuella läggning” skriver de.

Expressen som har gjort lite research påstår även att enligt hennes personnummer så är hon född och registrerad som tjej.

Om nu hon har bluffat om detta för att få uppmärksamhet i media så har hon gjort en genial kortsiktigt PR-kupp. Men hur detta kommer att påverka hennes personliga varumärke är en annan fråga. Kan man kanske kalla detta för falsk marknadsföring?

“It takes 20 years to build a reputation and 5 minutes to ruin it. If you think about that you will do things differently.”

One Response Subscribe to comments


  1. Dalin Nano – dokusåpakändisen som gjorde en Lady Gaga » Trollhare

    […] ut med det brukar inte få det ifrågasatt, tvärtom. Det kan bero på att de redan har omgetts av så många rykten att folk som verkligen kan dem blir förvånad. Jag skulle kunna lista ett dussin svenska kändisar […]

    Oct 08, 2012 @ 1:09 am

Reply

Comments links could be nofollow free.